Zabranjena je prodaja alkoholnih proizvoda osobama mlađim od 18 godina

fb_icon

Izbor cocktaila koje vam ovdje predstavljamo mogao bi se proširiti na još stotinjak jednako dojmljivih napitaka ali dio čari najbolje je doživjeti uživo… Samo da podsjetimo, svi kokteli spravljeni su od vrhunskih Brandova i to. Gin Mare, Roby Marton Gin, William Chase vodka i gin, Cachaca Capucana, Wemyss viski idr.

GIN & TONIK

Mediterrian duo

Mediterranean duo
Gin MARE 4 cl, 1724 tonik 10 cl, 2-3 bobice borovice, grančica ružmarina.
Metoda rada: Miješati
Čaša: Goblet

Čašu za GIN Mare aromatiziramo sa grančicom ružmarina uz unutarnju stijenku čaše, dodamo 3-4 bobice borovice i ulijemo gin, promiješamo i stavimo led 4-5 kockica te opet promiješamo, nadopunimo sa ledom i ulijemo tonik 1724 pola bočice, a ostatak serviramo uz GT , te ukrasimo sa grančicom ružmarina koju stavimo u čašu ili timjana.
( 2 Opcija: Čašu za gin Mare zadimimo sa grančicom ružmarina par sekundi na način da zapaljeni ružmarin poklopimo sa čašom i pustimo oko 5 sec da upije dim te otklopimo čašu i stavimo led u nju i ohladimo je te ulijemo gin i stavimo 3-4 bobice borovice. Promiješamo, nadodamo led i ulijemo tonik 1724 i ukrasimo sa grančicom ružmarina.)

TRIPLE ORANGE GT 2

Triple orange GT
Gin Mare 4 cl, 1 barska žlica marmelade od gorke naranče, orange bitter 2 uštrcka, tonik 1724 10 cl.
Metoda rada: Miješati
Čaša: Goblet

Ohladimo čašu za GM te ulijemo gin, dodamo 1 bž marmelade od gorke naranče i 2 uštcka orange bittera i te promiješamo, dodamo led i opet 3-4 puta promiješamo, nadopunimo led ako je potrebno i ulijemo tonik 1724 i ukrasimo sa koricom naranče.

Italian Mule

Italian Mule
Robymarton gin 5cl, sok od limete 2 cl, scježi đumbir 2 g, menta 1 vrh, Pimento ginger beer 10 cl
Metoda rada: Graditi
Čaša: Limenka/Goblet

U limenku stavimo led do pola, ulijemo gin i sok od limete, dobro promiješamo i dodamo led u kockicama 5-6, te ulijemo pimento ginger beer i lagano opet promiješamo , te ukrasimo sa vrhom svježe mente i komadićem đumbira (korijen).

roby-marton

Roby Marton Star
Robymarton gin 4cl, zvjeszdasti anis 2 kom, tonik 1724 10 cl, cimet naribati
Metoda rada: Graditi/Miješati
Čaša: Goblet

U rashlađenu goblet čašu stavimo zvjezdasti anis i ulijemo gin te lagano promiješamo. Dodamo led 4-5 kockica i opet promiješamo, te nadodamo led i ulijemo tonik. Na vrh naribamo cimet u stabljici.

PINKY GIN FIZZ 2

Pinky gin fizz
BLUE GIN gin 4cl, hibiskus 3 kom, limunova korica, 1724 tonik 10 cl.
Metoda rada: Miješati
Čaša: Goblet

U rashlađenu goblet čašu stavimo komadiće hibiskusa i ulijemo džin te promiješamo sa barskom žlicom , dodamo led, promiješamo, dodamo ponovno led i ulijemo tonik te ukrasimo sa koricom limuna.

gb

GB&T
Williams GB Gin gin 5cl, Tonik 1724, Đumbir, Limun
Metoda rada:Graditi/ Miješati
Čaša: Highball

U Highball (visoku) čašu punu leda ulijemo gin, promiješamo sa barskom žlicom i nadolijemo tonik 1724 . Ukrasimo sa komadićem limuna i kriškom đumbira.

Country Garden Gin Tonic1_1280-600x400 – kopija – kopija
English Country Garden
Williams GB gin 4cl, bazga liker 2 cl ,3 ploške svježeg krastavca, sok limeta 1.5 cl, šeć.sirup 1.5 cl,soda 10cl.
Metoda rada: Graditi
Čaša: Highball

U Highball čašu stavimo 3 kriške svježeg krastavca, sok od limete i šećerni sirup te lagano sa batićem izgnječimo, dodamo led do vrha i ulijemo gin i liker od bazge. Nadopunimo sa sodom ili gaziranom vodom i ukrasimo sa vrhom mente i kriškom limuna.

Summer Flower

Summer flower
Darnley’s gin 4cl, liker od bazge 1.5 cl, sok od limuna 1.5 cl , tonik 1724 10 cl.
Metoda rada: Graditi/Miješati
Čaša: Goblet

U rashlađenu goblet čašu stavimo led i ulijemo gin, liker od bazge, sok od limuna i promiješamo. Nadopunimo sa ledom čašu i ulijemo tonik 1724. Ukrasimo sa bobicama smreke i cvijeta bazge.

SPECIAL & UNIQUE COCKTAILS

marmelade-mule

Chase Marmalade Mule
Chase Marmalade Vodka 5cl , sok od limete 2cl, Aromatic bitter 2 uštrcka, Pimento ginger beer 10 cl.
Metoda rada: Graditi /Miješati
Čaša: Limenka/Lončić/Highball

U čašu/limenku ili lončić ovisno što imamo dodamo led do vrha i ulijemo votku, sok od limete i bitter. Promiješamo i nadopunimo sa ledom te ulijemo pimento. Ukrasimo sa vrhom mente i koricom naranče.

chase
Great Chase
Chase Vodka 4cl, liker od bazge1.5 cl, sok od limuna 1cl, tonik 1724 10cl.
Metoda rada; Graditi /Miješati
Čaša: Wine glass

U visoku čašu punu leda ulijemo votku, liker od bazge i sok od limuna te promiješamo. Nadodamo leda i ulijemo tonik. Ukrasimo sa zvjezdastim anisom 1 kom i koricom limuna.

Luxury Caipirinha
Luxury Caipirinha
Cachaca Capucana 5cl, sok od limeta 2cl, agava sirup 2cl.
Metoda rada: Gnječiti/Graditi
Čaša: Tumbler

U tumbler čašu stavimo polovicu izrezane limete i sirup od agave te batićem izgnječimo sastojke, dodamo drobljeni led te ulijemo cachacu Capucanu, promiješamo i dodamo led po potrebi i 2 slamčice.

Capucana Batida
Capucana Batida
Cachaca Capucana 4cl, kondenzirano mlijeko 3cl,kokos voda 10 cl, sok od limete 1 cl.
Metoda rada: Miksati u mikseru
Čaša: Vrečica capucana

U Blender ulijemo redom sastojke i dodamo lopaticu drobljenog leda te miksamo oko 15 sec. Izlijemo u plastičnu brendiranu vrečicu i dodamo dvije slamke te iz zavežemo za vrečicu.

willian
Spring Bramble
William GB gin 5cl, liker od crnog ribizla 1.5 cl, sok od limuna 2cl, šećerni sirup 1cl.
Metoda rada: Graditi /Miješati
Čaša: Tumbler

U tumbler čašu ulijemo sok od limuna i šećerni sirup te gin i promiješamo sa barskom žlicom, dodamo drobljeni led i na vrh uz rub čaše lagano ulijemo liker. Ukrasimo sa komadićem jagode i maline.

Hive Five Mojito
Hive Five Mojito
The Hive viski 5cl, sok od limete 2 cl, menta 2 grančice, cvjetni med 2 cl, ginger ale 10 cl.
Metoda rada : Graditi/Miješati
Čaša: Highball/Goblet

U Goblet ili slićnu posudu /čašu ulijemo sok od limete, med i mentu. Nježno sa batićem izgnječimo sastojke i dodamo led te ulijemo viski. Nadopunimo sa ledom i ulijemo ginger ale. Ukrasimo sa vrhovima mente, slamčice.

Spicy Mojito
Spicy Mojito
Six Saints Rum 5cl, Svježi đumbir 2 g, Spicy sirup 2cl, Menta 2 grančice, sok od limete 2 cl, Pimento tonik od đumbira i čilija 10 cl.
Metoda rada : Graditi/Miješat
Čaša: Bakreni lončić/Vrč

U bakreni lončić ili slićnu posudu /čašu ulijemo sok od limete, med i mentu. Nježno sa batićem izgnječimo sastojke i dodamo led te ulijemo viski. Nadopunimo sa ledom i ulijemo ginger ale. Ukrasimo sa vrhovima mente, slamčice.

VRUĆI KOKTELI

gin-mare

MARESOL ( za šalicu od 3 dcl)
Gin MARE 4 cl, *Mediterrian sirup sirup* 2cl, Tonic bitter 1uštrcak, sok od limuna 1cl, vruća voda 15 cl, cimet u prahu 1 prstohvat
Način rada:
U šalicu ulijemo gin, sirup, tonic bitter i sok od limuna i promiješamo te ulijemo vruću vodu koju smo u međuvremenu zagrijali u kuhalu . Ukrasimo sa komadićem limuna i klinčića, ružmarina i posipamo sa malo cimeta.
*Mediterrian Sirup* se radi: 1 kg nerafiniranog šečera od šećerne trske (ili običan bijeli), 70 cl vode, 15 grančica ružmarina , 25 bobica smreke (borovice). Sve stavite u zdjelu za kuhanje i na laganoj vatri pustiti da zavrije te tako kuhati max 2 min. Nakon toga maknuti sa strane da se ohladi 2-3 sata i preliti u boce.

Hot Italian Mule
SPICY MULE ( za šalicu od 3 dcl)
ROBY MARTON gin 4 cl, passione fruit sirup 1.5cl, Aromatic bitter 1 uštrcak, sok od limete 1.5 cl, pimento gingerbeer 10 cl. Narančina korica za ukras i miris.
Način rada:
U šalicu ulijemo gin, sirup, aromatic bitter i sok od limete i promiješamo. Ulijemo vrući pimento koji smo u međuvremenu zagrijali u kuhalu . Ukrasimo sa komadićem naranče u koju smo stavili 2 klinčića ili koricom.

Winter Daiquiri
Winter Daiquiri
Six Saints Rum 4cl, Pimento Dram liquer 1.5 cl, Aromatični Bitter 2 uštrcka, sok od limete 1.5cl, Sirup od vanilije 1cl.
Način rada:
U šalicu ulijemo rum, sirup, aromatic bitter, sirup od vanilije i sok od limete i promiješamo. Ulijemo vruću vodu koji smo u međuvremenu zagrijali u kuhalu . Ukrasimo sa komadićem naranče u koju smo stavili 2 klinčića i cimetom.

SPICE KING 2
Spice King Blended Malt 4cl, Tonka sirup Monin 1.5 cl, sok od limete 1.5 cl, Berta Anis 1bž.
Način rada:
U šalicu ulijemo viski, tonka sirup, sok od limete,Berta liker od anisa . Promiješamo i ulijemo vruću vodu koju smo zagrijali u kuhalu. Ukrasimo sa zvjezdastim anisom i cimetom.

TONIK 1724
Suština 1724 tonika ima svoje korijene u Andama, na mitskom Inka području. To nije slučajno. Ovo je mjesto gdje je otkriven kinin. Tamo ovaj sastojak dobiva autentičnost proizvoda s korijenima u regiji koje idu natrag stotine godina. Premium tonik čiji je kinin ručno ubran 1724 metara iznad mora u Andama. Službeno jedan od najboljih tonika na svijetu.

Video prezentacije

Bitteri su od proizvođača The Bitter Truth kao i Pimento Dram liker, a uvoznik i distributer je Lareto Grupa .

Kontakti: Tomislav +385 91 9895377, Andrija +385 99 4566 766

Začine (Anis, Klinčiće, Cimet, bobice smreke, idr.) možete kupiti u Harissa d.o.o., Masarykova ulica ili direktno od Acrobat D&M.

 

*Sirupe  Monin Passione fruit , Tonka i sl., može se kupiti u ROTODINAMIC.