Zabranjena je prodaja alkoholnih proizvoda osobama mlađim od 18 godina

fb_icon

Barmen je prije svega osoba koja uživa biti okružena ljudima, koja se trudi riješiti probleme, osoba koja strpljivo sluša jadikovanja, suosjeća s potlačenima, smije se sa šaljivđijama, bodri one koji su utučeni, kroti one koji su agresivni i općenito kontrolira atmosferu u baru.

Barmen je menadžer raspoloženja, gospodar miksanja.

Da bi ove riječi imale težinu i puno značenje kod Vas koji učite o koktelima, najprije trebati sputati svoj ego i uvesti jednu disciplinu koja znači PONIZNOST.

Poniznost je odlika svih *velikih* ljudi koji su u svom životu uspjeli doći do cilja. Tu ne mislim da dozvoljavate da Vas neko ponižava ili da vi nekog ponižavate nego da znate procijeniti situaciju i da kada ste na vrhuncu slave i moći uvijek pomognete kolegama oko Vas i obitelji.

Mixyflair Style je način života, a ne stil rada i sada je brend koji jasno znači nešto, a to je kvaliteta rada i ponašanja.

Tri osnovna pravila:

  1. Ne trenirati u baru
  2. Ne prolijevati u baru (prilikom izrade koktela)
  3. Imati svoj stav

Želja mi je da ih primjenjujete uvijek iz razloga što je dokazano da šteti našem profesionalnom imidžu.

Osim toga uvijek gledajte na svoj izgled, tjelesnu formu i odjeću u kojoj radite. Prvi dojam je zaista prvi dojam o Vama, ukoliko ga netko ne stekne odmah, teško ćete moći to ispraviti. Zato Vam preporučam da osim gore navedenih primjera držite do higijene i čistih stvari na poslu gdje radite i na Vama samima.

KONTRAINDIKACIJE PRI DAVANJU USLUGA

Danas je utvrđeno da da jedna do tri čaše vina dnevno može na vas dobro djelovati. Tijelo posjeduje zaštitnu obranu protiv krvožilnih bolesti srca zato što njegov antioksidans pomaže razgradnju kolesterola u arterijama. Do određene mjere sam etanol (alkohol) u svim svojim oblicima može tome pridonijeti, no očito je da postoje ograničenja. Alkohol je gotovo beskoristan u smislu nutricionističkih vrijednosti, a ako se prekomjereno pije, zasigurno je štetan.
Prekomjero pijenje oštećuje jetru, često nepopravljivo, te dodatno opterećuje njezino svakodnevno funkcioniranje. Ujedno iscrpljuje vitamine A i C, vitamine B, magnezij, cink i esencijalne masne kiseline te dovodi do teške dehidratacije. Suvremene metode proizvodnje alkoholnih pića često znače da prosječna čaša vina, piva ili alkoholne žeste sadržikemijske pesticide, bojila i druge štetne aditive prema kojima ste oprezniji kad ih nalazite u prehrambenim proizvodima.
Opća formula alkohola R-OH, gdje je OH hidroksilna skupina.

Preventiva odnosno kako izbjeći posljedice mamurluka ima nekoliko:

  • Obložite želudac mliječnom kiselinom (300 ml punomasnog mljijeka) prije ispijanja večernjih pića.
  • Unaprijed popiti aspirin od 500 mg
  • Ispijanje čaše vode između pića da bi se izbjegla dehidratacija
  • Prije odlaska u krevet popiti pola litre vode
  • Najbolje sredstvo za detoksikaciju su prirodno iscjeđeni sokovi od voća i povrća, oni ubrzavaju metabolizam, potiču eliminaciju toksina putem limfnog sustava i jačaju cjelokupni imunitet.

Također prodavaonice zdrave hrane i ljekarne prodaju prirodno sredstvo u obliku kapsule, a zove se mliječna češljika, za koju je klinički potvrđeno da pridonosi regeneraciji stanica jetre. Uzimajte ga u dozi od 200 mg dnevno, osobito tijekom perioda apstinencije. Doista ćete se bolje osjećati.